אנחנו רוצים לחזק את המערכת החיסון שלנו במיוחד עכשיו כשאנחנו חווים הרבה מצבים של חולי, ואנחנו בשיא עונה קיץ ועוד לא התחלנו בעונת הסתיו או החורף. ובתוך כל המציאות העגומה הלחץ והסטרס שאנחנו חווים על בסיס יומי שגם הוא משפיע על המערכת החיסונית.
בדרך כלל בעונת הקיץ אנחנו פחות שומעים על מצבים של חולי כתוצאה מווירוס בהשוואה לעונת החורף הקרה. אך השנה אנחנו שומעים וחווים מצב אחר וזה בהחלט דורש מאתנו לשים לב יותר ולחזק את המערכת החיסונית.
לצד זה, המציאות והמצב הרגשי שלנו גם הם משפיעים ומחלישים את המערכת החיסונית וכתוצאה מזה יש יותר מצבי חולי שונים ומגוונים.
גם לסוג המזון שאנחנו צורכים יש השפעה על הבריאות ועל תפקוד מערכת החיסון.
בקיץ התזונה שלנו משתנה, יש יותר בילויים, אירועים, טיולים ובכך אנחנו צורכים יותר מזון מהיר ולא מזון ביתי מבושל ומאוזן. בנוסף יש יותר צריכה של מזונות קרים כמו גלידות, עוגיות, קינוחים קרים ועוד.
אם נשלב את כל האלמנטים שמשפיעים על המערכת החיסונית יחד, נזהה שיש השפעה מאוד גדולה וישירה על הבריאות שלנו. וכדי להפחית את ההשפעה הזו ולחזק את המערכת החיסונית – במיוחד עכשיו ארזתי לכם 3 עקרונות בסיסיים לאכילה בריאה ונכונה שמחזקת את המערכת החיסונית ומתאימה לכל בני המשפחה :
- לצרוך יותר פירות העונה.
עונת הקיץ ידועה במגוון סוגי הפירות הטעימים והבריאים שמכילים מגוון רחב של ויטמינים ומינראליים, בנוסף לסוכרים טבעיים שהגוף שלנו יודע לפרק אותם ולהשתמש בהשפעת הטבעית והבריאה על רמת האנרגיה.
על מנת ליהנות מאפקט והשפעת הפירות על הבריאות שלנו, רצוי לאכול אותם כמנה נפרדת (כלומר לא סמוך לארוחה עיקרית) או בשעות הבוקר ובכך הם מספקים לגוף מלא אנרגיה.
טיפ מנצח : מומלץ לשלב את הפירות עם מעט אגוזים או שקדים לא קלויים. השילוב הזה מסייע לאיזון תגובת הסוכר בדם לאחר אכילת הפירות.
- 2. לעשות פעילות גופנית.
פעילות גופנית ידועה בהשפעתה החיובית על הבריאות שלנו. בעצם פעילות גופנית מסייעת לשחרור חומרים שונים ומגוונים במוח שמעלים את מצב הרוח, משפיעים על התפקוד היומי, מחזקים את מערכת החיסונית, שומרים על הבריאות הכללית ומפחיתים רמות לחץ וסטרס.
בנוסף, פעילות גופנית עוזרת לנו לשמור על אכילה בריאה ומאוזנת לאורך היום ובכלל.
הערה חשובה, פעילות גופני היא לא רק למי שרוצה לרדת או לשמור על המשקל.
לפעילות הגופנית יש השפעה רחבה הרבה יותר, ומומלץ להטמיע אותה כהרגל יומי או שבועי בקרב כל בני המשפחה.
טיפ מנצח : עכשיו בקיץ נצלו את הערבים להליכה מרעננת עם הילדים ובמשך שעות היום תבצעו תרגלים כלליים, ריקוד או תחרות כלשהי בבית.
- 3. להכין שייקים ביתיים קרים
אחד הדברים שיכולים לעזור לנו לאכול בריא ומגוון זה הכנת שייק מרענן ועשיר, שיכול להכיל מגוון פירות העונה, עלים ירוקים, זרעים ועוד תוספות לבירה.
בעצם שייק נחשב לאופציה מעניינת שניתן לשלב אותה בתפריט היומי האישי והמשפחתי שלנו. והוא יכול להוות ארוחה שלמה ומזינה (במידה והשתמשנו ברכיבים מזינים ומגוונים).
חשוב לציין שכדי לחזק את המערכת החיסונית יש להשתמש ברכיבים טבעיים ובריאים אשר מספקים לגוף את המענה בחיזוק מערכת החיסון. כלומר להשתמש בפירות העונה, זרעי דלעת או חמנייה, זרעי פתן (שמוסיף המון), משקה שקדים או שיבולת שועל, חמאת בוטנים טבעית או טחינה כמקור לשומנים טובים ועוד.
כך ככל שאנחנו בוחרים יותר ברכיבים טבעיים ובסיסיים – כך ההשפעה תהיה יותר גדולה ומזינה.
בנוסף –
מומלץ מאוד להעשיר את התפריט במזונות אשר מעודדים ייצור הורמון הדופמין והסרוטונין במוח שהם אחראים על המצב רוח, המוטיבציה וגם על שיפור התפקוד הגופני והנפשי וכתוצאה הם מצמצמים באופן משמעותי את האכילה הלא מאוזנת ולא מזינה שמשפיעה על המערכת החיסונית :
דוגמא למזונות שמעודדים ייצור הדופמין :
בננה | שקדים | אגוזי מלך | שיבולת שועל | תפוחים | אבוקדו | שוקולד מריר | עלים ירוקים | שמן זית | בוטנים | גרעיני דלעת | אדממה | רוזמרין ..
דוגמא למזונות שמעודדים שחרור הסרוטונין :
מזונות שמכילים ויטמיני B כמו : דגנים מלאים בעיקר שיבולת שועל, אגוזים ושקדים | מזונות שמכילים ויטמין C : ירקות ירוקים, פירות הדר, ירקות כתומים וירקות שורש, דגנים מלאים וקטניות ..
חשוב מאוד,
לצמצם צריכת מאכלים שמכילים סוכר ברמה גבוה כי צריכה של מזון עתיר בסוכר מחלישה ומקטינה משמעותית את ייצור הסרוטונין והדופמין במוח וגורמים לשינויים חדים במצב הרוח שמשפיע באופן ישיר על המערכת החיסונית.
ערין כמאל דקסה
נטורופתית מוסמכת, מנחת הורים ומאמנת מנטלית.
מרצה, יוצרת תוכן ומלווה נשים והורים לגדל ילדים בריאים ורגועים דרך האוכל.
מזמינה אותכם לעקוב :
אינסטגרם – https://www.instagram.com/areen_kamal_daxa?igsh=MTZ0OXIyaHdlZHQ3eA==
ובאתר שלי – www.areenkamaldaxa.com